Három megtörtént esetet választottunk, ami női festőkről és életükről készült. Bízunk benne, hogy elnyeri közönségünk tetszését, és egy újabb kellemes estét tölthetünk együtt.

A szavazásra bocsájtott filmek közül:
- Pollock (2000)
- Frida (2002)
- Nagy szemek (2014)

magabiztos fölénnyel nyert a: Nagy szemek!

 

"A hatvanas években egész Amerikát olcsó Keane reprodukciók lepték el, gazdaggá téve Waltert. Mert mindenki meg volt győződve arról, hogy Walter az egyetlen Keane. Az embereknek fogalmuk sem volt róla, hogy az igazi művész a felesége, Margaret. A nő az előző házasságából kilépve, kislányával érkezik meg San Franciscoba az ötvenes években. Művészeti végzettséggel, tapasztalat nélkül egy bútorgyárban kap munkát, jövedelem kiegészítés gyanánt hétvégi vásárokban portrékat rajzol. A volt férj szerint Margaret nem tud a lányuknak megfelelő életkörülményeket biztosítani, ezért el akarja tőle perelni őt. Itt jön a képbe a nagydumás Walter Keane, aki beleszeret a nőbe és festményeibe." (forrás: hetediksor.hu)

 

A belépőjegy ára 4700 Ft/fő, amely tartalmazza a háromtételes borkóstolót, a séfünk által készített harapnivalókat és a filmvetítést. Filmestünkre a Mányoki Ádám érkezik, és poharunkba ő tölti a ceglédberceli Lanka pince nedűit.


Helyszín: KULTPINCE


Monor, Strázsa-hegy (Kövidinka sor)
Időpont: 2022. május 26. (csütörtök)
Érkezés, borkóstoló, vacsora: 19.00 - 20.00
A filmvetítés nyolc órakor kezdődik.

Jegyek elővételben a Pillangó Könyvesboltban (Monor, Forrás köz 2.) és a Bor Mámor Monor üzletben (Kiss Ernő utca 9.) vagy online válthatók a kultpince.hu oldalon 2022. május 24-ig.

A jegyvásárláshoz/utaláshoz szükséges információk:
Kedvezményezett: Cimbora Borház Kft.
Bankszámlaszám: 10103843-09234400-01003000
Jegyek már SZÉP kártyával is vásárolhatók, fizetéskor keresd a KultPincét (Cimbora Borház Kft.) az elfogadóhelyek között.

 

Jelentkezés - A májusi Kultmoziban: FESTŐNŐK